איך לבחור מכשיר שמיעה
עובדה מצערת היא שכולנו, כולם למעשה, הולכים ומזדקנים. חלקנו מזדקנים בחן, חלקנו בצורה שהיא פחות לטעמינו, אולם בכל מקרה חלק בלתי נפרד מהתהליך הוא איבוד השמיעה. הפתרון, לעיתים לא נעים משהו, הוא אביזר קטנטן ששמים באוזן, והוא מכשיר שמיעה. לכאורה מחיר קטן לשלם עבור תועלת גדולה, אבל כנראה שלא בעיני כולם.
לא נדון בהשלכות הפסיכולוגיות של מעבר למכשיר שמיעה ועל המשמעויות של האירוע, ונתמסר לחלק השכלתני יותר, והוא פשוט:
יש להבין: מכשירי שמיעה לא יחזירו את השמיעה למצב נורמלי. מכשירי שמיעה אינם יכולים להחזיר את השמיעה הרגילה. הם יכולים רק לשפר את השמיעה על ידי הגברת צלילים רכים.
בתהליך בחירת מכשיר שמיעה יש מספר שלבים, ומספר נקודות חשובות שיש להבין.
הצעד הראשון בדרך לרכישת מכשיר שמיעה צריך להיות תמיד לפנות למומחה שמיעה. לאחר בדיקת שמיעה באמצעות אודיוגרמה, אודיולוגים יכולים לספק דיווחים מפורטים ביותר לגבי סוגי צלילים, גבהים, טווחים וכו’ שאתה הכי מתקשה לשמוע.
מידע זה יהפוך את מציאת מכשיר השמיעה הטוב ביותר עבורך לתהליך מדויק בהרבה ויכול לתת לך טווח מחירים ספציפי יותר.
אודיולוגים יכולים להמליץ על מותגים, דגמים וסגנונות התאמה לשמיעה, אולם ברגע שיש לך אפשרות, אל תהסס לשאול לגבי המותגים או המכשירים הספציפיים שמעניינים אותך.
פנה לרופא שלך כדי לשלול גורמים לירידה בשמיעה הניתנים לתיקון, כגון שעווה באוזניים או זיהום. ובדוק את שמיעתך על ידי מומחה שמיעה (אודיולוג).
חפש הפניה לאודיולוג מנוסה ומומלץ. אם אינך מכיר אודיולוג מומלץ, בקש הפנייה מרופא המשפחה. אל תחסוך מאמץ למצוא את האודיולוג הטוב ביותר, משום שתהיה לו השפעה גדולה על איכות חייך למשך שנים רבות. האודיולוג יעריך את שמיעתך, יעזור לך לבחור את מכשיר השמיעה המתאים ביותר ויתאים את המכשיר בהתאם לצרכים שלך.
לאחר שהאודיולוג יתעמק יותר בפרופיל אובדן השמיעה שלך, זה עשוי להיות מפתה להגיע להחלטת קנייה על סמך מחיר ותוצאות האודיוגרמה בלבד. אולם יהיה עליך לשקול גם את סוגי הפעילויות שבהן אתה זקוק למכשיר השמיעה. חשוב באילו סוגי סביבות צליל אתה מרבה לשהות: עבודה, משפחה, חוגים, תחביבים, פעילות ספורטיבית, תרבות פנאי ועוד.
עלות מכשירי השמיעה משתנה בין השאר על סמך מידת היכולת שלהם לסנן רעשים היקפיים. אם אתה לא מרבה להימצא במקומות רועשים, ייתכן שתרצה לרכוש דגם בעלות נמוכה המתאים ביותר לסביבות רגועות ושקטות, כמו שיחות אחד על אחד או צפייה בטלוויזיה בבית.
כמו כן תן את הדעת אם יש לך צורך בקישוריות Bluetooth, היכולה להזרים צליל ישירות אל מכשיר השמיעה מהטלוויזיה, או ממכשירי שמע אחרים כגון נגני מוסיקה וכו’.
רוב החברות מוכרות אביזרים למכשירי שמיעה כגון שלטים, סטרימרים ועוד, שיכולים להפוך את התיכנות והשימוש בעזרים שלך לנוחים יותר. עם זאת, רכישת אביזרים למטרות שונות יכולה בקלות לייקר את מכשיר השמיעה שלא לצורך.
להלן חלק מהאביזרים הנפוצים ביותר שמוצעים על ידי מותגי מכשירי שמיעה:
רבים מהמכשירים הנפוצים כוללים פונקציונליות המיועדת לאייפון (IOS), ולכן משתמשי מכשירי אפל מוציאים לעתים קרובות פחות על אביזרים מכיוון שמכשירים אלה מוזרמים ישירות למכשירי אפל. עם זאת, אם הטלפון פועל על מערכת ההפעלה אנדרואיד ואתה מעוניין בחופש להתחבר למכשירים אחרים, כגון הטלוויזיה או סטריאו לרכב, סביר להניח שרוב המותגים ידרשו ממך לרכוש אביזר שנמכר בנפרד.
סטרימרים של בלוטות’ יכולים לחבר מכשיר שמיעה באופן אלחוטי או באמצעות מתאם קווי למגוון רחב של מכשירים חיצוניים, והמשתמשים כבר לא יצטרכו להגביר יתר על המידה את עוצמת הצליל בטלוויזיה שלהם.
סטרימרים ומתאמי Bluetooth יכולים לעלות הרבה, אך הם יכולים להפוך את איזון הצליל בסביבת ההאזנה שלך לרמה וברורה יותר.
מקובל שמותגים מציעים שלטים פיזיים במגוון סגנונות, כך שאם אינך מרגיש בנוח להשתמש באפליקציית טלפון סלולרי לתיכנות קול ופונקציות אחרות, או אם אתה רק רוצה שלט גיבוי, שלט פיזי הוא רכישה חכמה. לא כל מכשירי השמיעה מגיעים עם לחצנים פיזיים בכדי לשנות את עוצמת הקול או את תוכנית הצליל המתאימה את מכשירי הסביבה לסביבות סאונד שונות, כך שבדגמים מסוימים, שלטים פיזיים חשובים עוד יותר.
לשיחות באזורים רועשים או במקום בו הדובר והמאזין נמצאים הרחק זה מזה, מיקרופון חיצוני יכול להיות שימושי ביותר. אלה מגיעים בתצורות מרובות, כולל כמיקרופון שמתחבר לחולצה של המתקשה בשמיעה, דגם שולחני או מכשיר קטן שניתן להחזיק ולהעביר אותו בקלות במהלך שיחות רב-צדדיות.
מיקרופונים הם אידיאליים גם בסביבות כיתות מכיוון שחלקם יכולים להכיל שיחות קבוצתיות במרחק של עד 60 מטר.
לא פשוט להתכונן לעלות הכוללת הכרוכה ברכישת מכשירי שמיעה. העלויות תלויות באביזרים הדרושים, כיסוי אחריות, תשלומים ועוד. כאשר צמצמתם את החיפוש למספר מותגים נבחרים, חיקרו את אתר האינטרנט של הספק או שאלו אודיולוג בנוגע לנושאים הכספיים הבאים:
בהתייעצות עם אודיולוג מומחה הוא יוכל לעזור לך למצוא את סגנון ההתאמה הנוח והמתאים ביותר עבורך, בין אם נוח לך יותר עם מכשיר שיושב בעיקר מאחורי האוזן או אפשרות דיסקרטית יותר שיושבת במלואה בתוך תעלת האוזן שלך.
המראה של מכשיר השמיעה חשוב לרוב האנשים, אך תחושת המכשיר חשובה לא פחות, מכיוון שמכשירי השמיעה נועדו ללבוש לאורך זמן.
הסוגים הנפוצים ביותר למכשירי שמיעה הם BTE (מאחורי האוזן), RIC (מקלט בתעלה) ו- CIC (לחלוטין בתוך התעלה).
חלק מהחברות מציעות מכשירי שמיעה במבנה מותאם אישית לפיזיולוגיה של המשתמש ולצרכיו. אם אתה מוצא שרוב סגנונות ההתאמה שאתה מנסה לא נוחים לך, ניתן לשקול התאמה אישית.
המשתמשים במכשירי שמיעה יכולים גם לקבוע את אופן הגברת הקול שהם מעדיפים.
יש המעדיפים מכשירי שמיעה אנלוגיים, ומתעקשים שכיוון שמכשירים אלה לא מעבדים את הצליל אלא רק מעצימים אותו, יש לצליל המגיע לעור התוף תחושה טבעית יותר.
עם זאת, קהילת האודיולוגיה דוגלת באופן גורף בשימוש בטכנולוגיות שמיעה דיגיטליות, כולל מכשירי שמיעה מבוססי אור חדשים, המשתמשים בעדשה המושתלת על עור התוף כדי להמיר קול לגלי אור, לרמה חדשה של בהירות הצלילים.
מבחר מכשירי השמיעה הקיימים משתנים מאוד במחיר, בגודל, בתכונות המיוחדות ובאופן שבו הם מונחים באוזן.
מכשיר שמיעה לגמרי בתעלה מעוצב כך שיתאים לתעלת האוזן. זה משפר אובדן שמיעה קל, עד בינוני, אצל מבוגרים.
מיוצר בהתאמה אישית בשני סגנונות:
מכשיר שמיעה מאחורי האוזן (BTE) מתחבר מעל האוזן ונח מאחורי האוזן. צינור מחבר את מכשיר השמיעה לאפרכסת שבאוזן בהתאמה אישית הנקראת תבנית אוזניים, המתאימה לתעלת האוזן של המשתמש.
סוג זה מתאים לאנשים בכל הגילאים ולאלה עם כמעט כל סוג של אובדן שמיעה.
או
סגנונות המקלט בתעלה (RIC) ומקלט בתוך האוזן (RITE) דומים למכשיר שמיעה מאחורי האוזן עם הרמקול או המקלט שיושבים בתעלת האוזן. חוט זעיר, ולא צינור, מחבר את החלק מאחורי האוזן לרמקול או למקלט.
למרות שהם עובדים בצורה שונה ממכשירי השמיעה שתוארו לעיל, מכשירי שמיעה מושתלים נועדו לסייע בהגברת העברת רעידות הקול הנכנסות לאוזן הפנימית.
מכשיר קטן המחובר לאחת מעצמות האוזן התיכונה. במקום להגביר את הצליל העובר לעור התוף, שתל אוזן תיכונה מזיז את העצמות האלה ישירות.
לשתי הטכניקות תוצאה נטו של חיזוק רעידות הקול הנכנסות לאוזן הפנימית כך שניתן יהיה לזהות אותם על ידי אנשים הסובלים מאובדן שמיעה סנסורי.
מכשיר קטן הנצמד לעצם שמאחורי האוזן.
המכשיר מעביר תנודות קול ישירות לאוזן הפנימית דרך הגולגולת, ועוקף את האוזן התיכונה. בדרך כלל משתמשים ב BAHA על ידי אנשים עם בעיות באוזן התיכונה או חירשות באוזן אחת.
מכיוון שנדרש ניתוח להשתלת המכשיר, יש מומחים רבים בשמיעה בסבורים כי היתרונות של המכשיר לא מצדיקים את הסיכון.
כמה מאפיינים אופציונליים של מכשירי שמיעה משפרים את יכולת השמיעה שלך במצבים ספציפיים:
בכל מכשירי השמיעה יש כמות מסוימת של הפחתת רעש. כמות הפחתת הרעש משתנה. חלקם מציעים גם הפחתת רעשי רוח.
אלה מיושרים על מכשיר השמיעה כדי לספק שיפור של צלילים שמגיעים לפניך עם צמצום מסוים של צלילים שמגיעים מאחור או לידך. ישנם מכשירי שמיעה המסוגלים להתמקד בכיוון אחד. מיקרופונים כיוונים יכולים לשפר את יכולת השמיעה שלך כאשר אתה נמצא בסביבה עם הרבה רעשי רקע.
בחלק ממכשירי השמיעה יש סוללות נטענות. זה יכול להקל עליך את התחזוקה על ידי ביטול הצורך בהחלפת הסוללה באופן קבוע.
יותר ויותר, מכשירי שמיעה יכולים להתממשק באופן אלחוטי עם מכשירים תואמי Bluetooth מסוימים, כגון טלפונים סלולריים, נגני מוסיקה, מחשבים וטלוויזיות. יתכן שיהיה צורך במכשיר מתווך כדי להגביר את הטלפון או אות אחר ולשלוח אותו למכשיר השמיעה.
חלק ממכשירי השמיעה מגיעים עם שלט רחוק, כך שתוכל להתאים תכונות מבלי לגעת במכשיר השמיעה.
יש מכשירי שמיעה שמתחברים באופן אלחוטי לטלפון סלולרי ויש להם יישום סלולרי המאפשר שימוש בטלפון הסלולרי כשלט רחוק.
תכונה זו מאפשרת לחבר מכשיר שמיעה לשמע מטלוויזיה, ממחשב או מנגן מוסיקה, עם כבל.
מכשירי שמיעה מסוימים יכולים לאחסן מספר הגדרות מתוכנות מראש לצרכים וסביבות האזנה שונות.
לאדם עם יותר ממכשיר שמיעה אחד, כגון מכשיר לכל אוזן, או מספר סוגים, ניתן לתכנת את המכשירים כך שיתפקדו יחד כך שהתאמות שבוצעו במכשיר שמיעה באוזן אחת (בקרת עוצמת הקול או שינויים בתכנית וכו’) יבוצעו גם במכשיר השני, מה שמאפשר שליטה פשוטה יותר.
בעת השימוש הראשון במכשיר שמיעה, זכור את הנקודות הבאות:
בנוסף, אודיולוג יכול לספר לכם על מכשירי שמיעה חדשים ומכשירים שזמינים. הוא יכול גם לעזור לך לבצע שינויים כדי לענות על הצרכים שלך. המטרה היא שעם הזמן תמצא מכשיר שמיעה שנוח לך איתו ומשפר את יכולתך לשמוע ולתקשר.
מעת לעת אנחנו שולחים עלון מידע אודות מבצעים והטבות. כדאי להרשם, תקבלו רק דברים טובים. ותמיד תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בקליק אחד.
סבאלה – הפורטל המרכזי למידע, פתרונות דיור ושירותים לגיל הזהב
טל’: 0777-808070, 03-5711754
אימייל: info@sabale.co.il
מנהל האתר: לני מידן. טל’ 052-6433030
© כל הזכויות שמורות לאתר סבאלה אלא אם כן צויין אחרת.
חלק מהמאמרים כתובים בלשון זכר, מטעמי נוחות קריאה, אולם כמובן שהכוונה לשני המינים. האהבה שלנו לסבתאל’ה לא נופלת מאהבתינו לסבאל’ה 😍
סבתאל’ה, אנחנו בעדך !!! 😍
זכויות יוצרים:
אתם מוזמנים להעתיק את התכנים שבאתר, לצטט, להעביר ולעשות בהם ככל העולה על רוחכם, בתנאי אחד חד משמעי: יש להציג קישור לעמוד ממנו נלקח המידע.
שום שימוש לא יותר ללא הצגת קישור לעמוד !
המידע באתר הינו לצורכי מידע כללי בלבד!!! ולא בא להחליף ייעוץ עם איש מקצוע. בבקשה הפעילו שיקול דעת.
אין ולא תהיה לסבאלה כל אחריות, במוצהר או במשתמע, לגבי האמור באתר.
מערכת סבאלה עושה כל שביכולתה להגן על זכויות יוצרים. בכל פנייה בנושא אתם מוזמנים לפנות אלינו.